Friss topikok

Jó irányba nyit Orbán, mi a következő? "Puliáldozat az IMF hitelért"?

2012.05.06. 16:20 Cukormázas villanypásztor

 

Albínó tevét áldoztak fel öngyilkossági hullám megállítása végett Kazahsztánban.

 

    Az eset Karabulak városában történt, lakosai úgy vélik, hogy gonosz szellem sugallatára követett el öngyilkosságot 14 tizenéves az utóbbi egy évben, a ritka teve leölésével pedig el lehet űzni a gonoszt. A teveáldozat ceremóniáján vagy kétszázan vettek részt az istenekhez imádkozva, hogy fogadnák el az engesztelő ajándékot.
    A város lélekszáma 40 ezer, így nem mondhatni, hogy hatalmas arányú lett volna a teveölésen a részvétel, jó páran pedig egyenesen felháborítónak tartották a szertartást.
    "Értelmetlen babona az egész, egy ártatlan állat lemészárlása nem változtat semmin" - idézett az austriantimes.at című osztrák hírhonlap egy tevepárti lakost.
    A helyi imám ugyanakkor biztos a módszer sikerében.
    "Mondhatnak bármit, a teveáldozat óta nem volt egyetlen öngyilkosság sem. Hasonló gondunk volt a vidéken 60 éve, és akkor is bevált a fehér teve" - hangoztatta Abdurrafi Rahmatullajev imám. Hozzátette, hogy a mostani 14 öngyilkoson kívül is voltak fiúk, akik fontolóra vették, hogy felakasztják magukat, de ők előtte tanácsért mentek a mecsetbe, ahol sikerült őket lebeszélni.
    "Ezek a fiúk azt mondták, hogy látomásuk volt: egy öreg értelmetlennek mondta nekik az életet, majd pedig a nyakára hurkolt kötélre mutatott" - így az imám.
/forrás: MTI/

Valóban, egy olyan országra, ahol tevéket áldoznak fel, bármilyen probléma megoldására biztos nincsen válság.
Nincsen válság, egészen addig amíg van teve!
De mi van, ha fogyóban van a teve? Feláldoznak a probléma megoldására egyet?

Így megtaláltuk az okát, hogy Kazahsztán miért keresi a gazdasági kapcsolatot Magyarországgal. A budapesti állatkertben legalább 5-6 dromedár lakozik.

Emellett még hasonlítunk is a tevékre.
A teve hőség idején képes 4–7 napot kibírni ivás nélkül -ez pont nem igaz ránk-, sőt, akár 10 hónapot is, feltéve, hogy közben nem dolgozik -ilyenek viszont itt is vannak, 10 hónapot csak munka nélkül bírnak ki-, és a tápláléka elegendő nedvességet tartalmaz.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rokudenashi.blog.hu/api/trackback/id/tr224491651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása