Friss topikok

Füredi Anna Szilvia, az egy a tízmillióból

2012.05.03. 08:34 Cukormázas villanypásztor

Egy nő, aki annyira magyar, mint a gulyásleves, a kifli, a rántotthús, Széchenyi és az osztrák-magyar monarchia törvényhozása. Pooooontosan, teljesen megkérdőjelezhető. Mondjuk ez a megkérdőjelezhetőség teljesen elfogadható egy olyan nőtől, aki húsz évesen változtatta a nevét Ungarischenkommunistischendiebe-ről, Füredire. Ezt persze az egyszerűbb írásmód miatt tette, a név jelentését még mindig naprakésznek tartja.

-Áder János a köztársasági elnök. Mi fog változni?
-Már megint lesz doktori címe az államfőnek. Remélem az egész ország tapsikolva örül neki.
-Ez eléggé provokatív hozzáállás, nem gondolja?

-Idéznék, ha megengedi: „A szocialista és az LMP-s képviselők nem vettek részt az elnökválasztáson, így tiltakoztak az ellen, hogy „egy fideszes pártkatona” kerül a Sándor-palotába, a jobbikos képviselők pedig nemmel voksoltak.” Ez éppenséggel a Népszabadság online verziójából jött, de hasonló mondatot mindenhol talál. Ez nekem nem jelenti azt, hogy a furkálódáson bármi is fog változni.
-Keresve sem tud találni valami pozitívat?
-De, jókat lehet röhögni a két napilap cikkeinek összehasonlításán. Ebben az országban, ahol a "Sándor-palota díszes falai sosem fogják eltakarni előlem hazámat" kijelentésen egy nemzet tud együtt csámcsogni, fele pozitívan, fele negatívan, de mindenekelőtt együtt, mit panaszkodunk, hogy nincsen összetartás?
-Mikor volt utoljára elégedett a magyar politikai helyzettel?
-Jó régen és akkor sem sokáig. Nyolc éves koromig nem tudtam olvasni, odáig teljesen jó volt, tizennégy-tizenöt éves koromig meg nem érdekelt az egész szituáció igazából, az sem volt rossz időszak. Azóta... egyik szemem sír, a másik meg már ki is apadt.
-A Magyar Nemzet alábbi módon fogalmaz: Rendszerváltó politikus költözik a Sándor palotába? Kire utalnak Ön szerint?
-Az ország egy emberként lepődne meg, ha akár csak egy törvénytervezetet is visszadobna, amennyiben meg is történne egy ilyen eset elég sokan gyanítanák, hogy ez is koreográfia. Viszont a rendszerváltásnál valóban ott volt, ezt az érdemét nem lehet tőle elvenni.
-A végeredményt akkor végül is átbeszéltük. Mi a véleménye a folyamatról?
-262 igen, 40 nem szavazat és senki sem tartózkodott, ez nagyon szép és becsülendő arány lenne egy 302 fős parlamentben. Viszont a mi csodás Országgyűlésünk 386 főt számlál. Az MSZP és az LMP képviselői elfelejtettek elmenni. Én egy pékségben dolgozom, múltkor kezdtünk el rozsos kenyeret gyártani, amit én személy szerint nem szeretek. Mit kaptam volna azért, ha ez ellen én távollétemmel tüntetek? Bizonyára nem képviselői fizetést és szolgálati Skodát. Ez azért szúrja a csőröm és ez még szerintem a nem teljesen elvakult szocialistáknak is szúrja az övéiket.
-Ez végül is érthető. Ön hogyan látná el a köztársasági elnöki feladatokat?
-Nagyon anti-magyar a hozzáállásom a témához, tudja én megnézném, hogy akik jól csinálták, azok mit csináltak.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://rokudenashi.blog.hu/api/trackback/id/tr724485753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2012.05.03. 09:48:31

nap kérdése: ön szerint jól áll Viktornak a borosta?

kzoltana 2012.05.03. 09:53:58

Biztatnánk Ádert, ha nem tartanánk attól, hogy újra megvezetnek bennünket, hogy ez nem más, mint szerep.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2187_az_otodik_elem
süti beállítások módosítása