Friss topikok

Orbán szeme előtt a fátyol, avagy jobbak vagyunk, mint Európa

2012.05.04. 08:59 Cukormázas villanypásztor

 

A miniszterelnök szerint Magyarország két évvel ezelőtt nemcsak kormányt, hanem gondolkodásmódot is váltott, és főképp ebből adódnak vitái az Európai Unióval.

 

     "A magyar emberek idejekorán megértették azt, amit az EU vezetői nehezen és kelletlenül akarnak elfogadni: többé nem élhetünk úgy, mint addig" - jelentette ki Orbán Viktor Asztanában, a pénteki kazah-magyar üzleti fórumon.
    A kétnapos látogatáson Kazahsztánban tartózkodó kormányfő angol nyelvű beszédében hozzátette: a magyarok megértették, "Európa rossz vágányra tévedt", és a bőrükön tapasztalták, hogy ezt az eltévelyedést Magyarország különösen megszenvedte.
    Orbán Viktor közölte: kormánya azt tapasztalta az elmúlt két évben, hogy Magyarország törekvéseit, céljait és új irányát a feltörekvő és sikeres keleti országokban nagyon tisztán értik.
    "Értik, hogy mi illúziók, dogmák és ideológiák helyett a gazdaságunkat valóságos alapokra, valóságos, mondhatni kézzel fogható értékekre akarjuk építeni" - fogalmazott a kormányfő.
(forrás:MTI)

Idejekorán megértették velünk. Én inkább így fogalmaznék, szóltak, hogy nem felvételizhet oda a gyerek, ahova addig akart. Azért is szóltak, hogy nem dohányozhatsz ott ahol akarsz és nem veheted meg olcsón a szeszt és a chipset. Szerintem nem vagyok egyedül, aki nem magától jött rá, hogy az eddigi életről alkotott képe ebben az országban egy ábránd.
Az egészet megfűszerezi ez a, általában a Jobbik által hangoztatott monológ, miszerint Európa tévedt rossz útra és húzta magával, az amúgy erős és dicső magyar gazdagságot. Ilyenkor örül a Fidesz, hogy a csatlakozás pillanatában éppen nem ő volt kormányon, mert az valljuk be, elég kellemetlen lenne, ha ők terelgették volna be Magyarországot az Európa nevű süllyedő hajóra.
A céljainkat, miszerint gazdag, lehetőség szerint világon egyeduralmat gyakorló ország legyünk és az Orbán nevet rettegve suttogja Barroso, mindenki érti. Igazából mindenki ezt akarja, csak a saját nevével.
Az egyetlen dolog amit nem tudok elhelyezni, az az utolsó mondat, miszerint mi kézzel fogható értékekre építjük az országimázst és nem olyan tinglitangli illuzionista nemzetet alkotunk, mint mondjuk a nyomorba taszított franciák és a németek.

Idáig hallatszana a sírása a tőlünk nyugatabbra fekvő népeknek, hogyha a tőlünk keletekre fekvők hangos megértése és a saját üdvrivalgásunk nem nyomná el azt.

Fotó: fn.hu
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rokudenashi.blog.hu/api/trackback/id/tr1004487841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2012.05.04. 10:05:22

Bizony, sanyarú a vasfüggöny rossz oldalán az élet. Például sosem tudhatják meg, milyen fantasztikus étel a kecsapos tészta.
süti beállítások módosítása