Friss topikok

Möszijő Hundinhauser, az ideális férj/hentes/köztársasági elnök

2012.05.02. 09:26 Cukormázas villanypásztor

Szokás hasonlítani az embereket a tökéleteshez és szokás hasonlítani a tökéletest Hundinhauserhez, aki olyan, mint egy Apple termék. Nem, nem. Nem a zsebeinket akarja kiüríteni, csak amíg nem tudunk róla, addig nem is tudjuk elképzelni, hogy ez bármire is jó lehet. Viszont utána...

-Áder? Kövér? Esetleg adjunk még egy esélyt Schmittnek?
-Nézze, a köztársasági elnöki feladatokat, a jelenlegi értelmezésben egy nagyon jól öltözött, több nyelven beszélő bélyegző is el tudja látni. Azon tűnődni, hogy ezen átlagemberek közül melyik hasonlít legjobban egy pecsétre, tűnődni igazán felesleges.
-Akkor nem is kell ennek az országnak államfő?
-Átlagember nem kell. Schmitt jó volt, majdnem mindenben elütött attól a sémától, amire azt mondjuk, hogy "jó közszolga". Olimpikon volt, a helyesírása meg tükrözött egy átható fineszességet, igazi vagány volt. Vagány, mint egy pulikutya öt méteres távolságból, aztán közelebbről megnéztük és az egyetlen kérés, ami felmerült, hogy "Viktor, mit írjak alá, hol írjak alá?".
-Milyen lenne az ideális kormányfő?
-Magasan az átlag fölötti. Elérhetetlen példakép. Olyan, aki... mondjuk lefordítja a Gyűrűk urát, de nem olyan aki a saját doktoriját fordítja le. Remélem látszik a különbség.
-Kormánypárti, ellenzéki vagy független?
-Olyan kormánypárt, ahol nem lehet találni egyetlen egy embert sem arra, hogy a nemzetnek példaképül szolgáljon, kérdem én, annak mi keresnivalója van a parlamentben? Ugyan ez az igaz az ellenzékre is. Ideális esetben a döntés azért nehéz, mert akkora a verseny és nem annyira kicsi.

Fotó:reuters.com

-Ma délben előre láthatólag megválasztják Áder Jánost köztársasági elnöknek. Mi a véleménye erről?
-Csupa pozitív és semleges dolgot tudok felhozni. Negatív dolgokat? Inkább hagyjuk.
-Melyek pozitívak?
-Európában ismerik a nevét, a média nem lesz hangos a kormány- és az államfő vitáitól és ártani nem árthat az országnak, ez mostanában hatalmas előnynek számít. Semleges dolgokból is van rengeteg. Az ellenzék nem fog belenyugodni a választásba és Áder legjobb esetben is csak a Bibós jogászhallgatóknak ad követendő példát. Lúgozott politikust kiválasztani a haza első emberének... Továbbra is érdekes vállalkozásnak tartom. Sok sikert kívánok neki.
-Visszatérve a negatív dolgokhoz. Kérem, mondjon párat!
-Lágy biblikusságot alkalmazva, úgy fogalmaznék, hogy Áder eljövetele nem fog békességet és összetartást hozni a kiválasztott, jelen esetben magyar népnek. Az emberek nem fogják elfogadni alanyi jogon. Az előző választás még árnyékot vet rá, de ez cseppet sem az ő hibája. Azok jártak el oly pazarul, hogy évekig árnyékolja a magyarság szívét a köztársasági elnöki posztról kialakult fekete összkép.
-Milyen tanácsot adna Ön Áder Jánosnak?
-Egy cél lebegjen a szeme előtt, bizonyítsa be, hogy van még ebben az országban miben s kiben bízni.
Fotó:mixonline.hu
 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://rokudenashi.blog.hu/api/trackback/id/tr604483692

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.02. 11:24:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása